Sekcija PPMS je nacionalna multidisciplinarna mreža strokovnih delavk in delavcev, ki združuje predstavnike vladnih in nevladnih organizacij na področju socialnega varstva in mladinskega dela. Organizacije, vključene v sekcijo, izvajajo preventivne programe ter programe podpore in pomoči otrokom in mladostnikom prikrajšanih za primerno družinsko življenje ter s težavami v odraščanju. V okviru sekcije trenutno deluje 16 vladnih in nevladnih organizacij.

Vabimo vas tudi da všečkate našo Facebook stran.

CONA - Skupnostni programi za mlade

Skupnostni programi za mlade so preventivni programi Centra za socialno delo Ljubljana Moste Polje.

DRUŠTVO SPM

SPM - DRUŠTVO ZA RAZVOJ SKUPNOSTNIH PROGRAMOV ZA MLADE SKUPNOSTNI PROGRAMI ZA MLADE

MLADINSKO SREDIŠČE VIČ

Integracija socialno izključenih otrok in mladostnikov; dnevni center v okviru CSD Ljubljana Vič Rudnik.

ŠKRLOVEC

ŠKRLOVEC-DNEVNI CENTER ZA MLADE IN DRUŽINE (CSD KRANJ) (v nadaljevanju Škrlovec) je socialno preventivni program, ki deluje v okviru Centra za socialno delo Kranj.

MLADI ZMAJI

Javni zavod Mladi zmaji koordinira delo Četrtnih mladinskih centrov ( v nadaljevanju ČMC), ki delujejo na območju Mestne občine Ljubljana

MC Tržič

Mladinski center Tržič je socialno-varstveni preventivni program Centra za socialno delo Tržič in predstavlja nadgradnjo programa »Prostovoljno delo z otroki in mladostniki ter psihosocialna pomoč«.

DC Ω

Dnevni center za otroke in mladostnike DC ☊ je socialno-varstveni preventivni program Centra za socialno delo Škofja Loka.

DRPDNM

Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto je kot regijsko stičišče nevladnih organizacij JV Slovenije s strani Centra za socialno delo Novo mesto ...

MISSS

MISSS je neprofitni zavod, ki deluje na področju socialnega varstva od leta 1991. Programi na področju socialnega varstva so namenjeni otrokom, mladostnikom in njihovim staršem.

MC Velenje

Mlade iz mesta Velenje in njegove bližnje okolice spodbujamo h kvalitetno-aktivnemu načinu preživljanja prostega časa, ter jim nudimo mentorsko in strokovno pomoč...

Zavod Salesianum OE Skala

Stik z mladimi na ulici, športne in ustvarjalne dejavnosti, učna pomoč, osebno spremljanje mladostnikov z osebnimi in/ali učnimi težavami, psihosocialni tabori, izobraževanje strokovne javnosti

DPD

Društvo za preventivno delo je nevladna, neprofitna in prostovoljska organizacija, ki v sodelovanju s številnimi vladnimi in nevladnimi ustanovami deluje na področju promocije duševnega zdravja.

Ars vitae

ARS VITAE smo humanitarno društvo in delujemo v javnem interesu na območju Spodnjega Podravja. Že od leta 1998 redno izvajamo različne programe na področju socialnega varstva: Kdo sem jaz, Odgovorno starševstvo, Priprave na partnerstvo in starševstvo, Naprej zmorem sam.

DC Pika

Program otrokom in mladostnikom nudi učno pomoč, pridobivanje tehnik učenja za lažje učenje, psihosocialno podporo (individualno in skupinsko delo), prostor za kvalitetno preživljanje prostega časa – socialne igre...

PPMS

PREVENTIVNI PROGRAMI ZA MLADE SLOVENIJE PPMS so programi za mlade v katerih deluje več organizacij oz. programov:

Super User PPMS 11877

Mreža PPMS je bila ustanovljena leta 2002 na pobudo takratnega centra za socialno delo Ljubljana Moste-Polje s prvotnim namenom združevati programe, ki so delovali v sklopu takratnih centrov za socialno delo v MOL.

Zaradi potrebe po usklajevanju standardov in normativov dela, kot tudi zaradi potrebe po dvigovanju nivoja kakovosti svojega dela, se je kmalu začela širiti v druge slovenske regije in vključevati dnevne in mladinske centre z drugačnimi pravnimi statusi, kot tudi druge organizacije, ki so izvajale preventivne programe za to ciljno populacijo v okviru socialnega varstva. Tako so del mreže postale tudi nevladne organizacije ter občinski in javni zavodi izven mesta Ljubljana.

V okviru skupnosti sodelujemo naslednje organizacije:

NAZIV ORGANIZACIJE

mladinski.center.trzic@gmail.com

Ljupka Cahunek

ljupka.cahunek@gov.si

Središče za mlade in otroke Velenje

Mitja Gregorič

mitja.gregoric@mc-velenje.si

ira.preininger@mc-velenje.si

Javni zavod Mladi zmaji

Jon Žagar

jon.zagar@mladizmaji.si