Zavod MISSS

MISSS je neprofitni zavod, ki deluje na področju socialnega varstva od leta 1991. Programi na področju socialnega varstva so namenjeni otrokom, mladostnikom in njihovim staršem. Delo z uporabniki temelji na usmerjanju in podpori pri aktivnem reševanju različnih življenjskih situacij ter integraciji mladih z manj priložnostmi. Razvijamo in izvajamo informiranje in svetovanje, neformalno izobraževanje in usposabljanje ter spodbujamo aktivno participacijo in prostovoljno delo. Zavod MISSS s svojimi programi deluje na lokalni, nacionalni in mednarodni ravni.

Zavod MISSS je s programom Skupaj v skupnosti pomemben deležnik znotraj skupnosti severnega dela Ljubljane, predvsem na področju strnjenih naselij Dravelj in odgovarja na potrebe posameznikov, ki se znajdejo v psihosocialnih stiskah in težavah. Program je namenjen otrokom in mladostnikom, ki so prikrajšani za primerno družinsko življenje (uporabniki iz socialno ogroženih družin, iz neurejenih družin, itd.) oz. se srečujejo s težavami v odraščanju (izključenost, učne težave, itd.).

Dnevni center je zaradi svoje prilagodljivosti, majhnosti, izkušenj dobrih praks, strokovno usposobljenega kadra in dolgoletne vpetosti v lokalno okolje (skupnost) prepoznaven in sposoben učinkovito odgovarjati na potrebe posameznikov. Dnevni center za otroke in mladostnike Skupaj v skupnosti je rezultat dolgoletnega razvoja metod preventivnega dela in pridobivanja izkušenj na področju skupnostnega dela z otroki, mladostniki in starši na širšem področju nekdanje občine Ljubljana Šiška ter v drugih predelih Ljubljane.

Naš Zavod podpirajo donatorji, ki prispevajo k našemu delu. Donatorje vidimo kot pomembne sodelavce naših programov, saj njihova sredstva posredno prispevajo h kvaliteti našega dela, predvsem pa vedno znova prispevajo k razveseljevanju in popestritvi vsakdanjega življenja ranljive populacije otrok in mladostnikov (marginaliziranih in stigmatiziranih otrok in mladostnikov), ki se soočajo z različnimi problemi in stiskami. Prispevke donatorjev vključujemo v vse naše programe, zato jim na tem mestu izrekamo tudi ISKRENO ZAHVALO ZA NJIHOVE PRISPEVKE IN DONIRANA SREDSTVA.

Dnevni center za otroke in mladostnike

Kunaverjeva 2

tel.: +386 (0)1 510 16 75

mobi: +386 (0)51 300 380

e-pošta: dnevni.center@skupajvskupnosti.si

Super User PPMS 9400

Mreža PPMS je bila ustanovljena leta 2002 na pobudo takratnega centra za socialno delo Ljubljana Moste-Polje s prvotnim namenom združevati programe, ki so delovali v sklopu takratnih centrov za socialno delo v MOL.

Zaradi potrebe po usklajevanju standardov in normativov dela, kot tudi zaradi potrebe po dvigovanju nivoja kakovosti svojega dela, se je kmalu začela širiti v druge slovenske regije in vključevati dnevne in mladinske centre z drugačnimi pravnimi statusi, kot tudi druge organizacije, ki so izvajale preventivne programe za to ciljno populacijo v okviru socialnega varstva. Tako so del mreže postale tudi nevladne organizacije ter občinski in javni zavodi izven mesta Ljubljana.

V okviru skupnosti sodelujemo naslednje organizacije:

NAZIV ORGANIZACIJE

mladinski.center.trzic@gmail.com

Ljupka Cahunek

ljupka.cahunek@gov.si

Središče za mlade in otroke Velenje

Mitja Gregorič

mitja.gregoric@mc-velenje.si

ira.preininger@mc-velenje.si

Javni zavod Mladi zmaji

Doris Novak

doris.novak@mladizmaji.si